به عنوان بخشی از تحقیقی جامع، محققها از والدین 134 بچهی دارای نشانههای اختلال کمبود توجه و بیش فعالی، درخواست کردند پرسشنامهای با جزییات فراوان از جمله میزان حجم غذا را در خصوص رژیم غذایی بچههایشان در دورهای 90 روزه، تکمیل کنند.
در پرسشنامه دیگری از والدین خواسته شده بود، به نشانههای کمبود توجه در فرزندانشان– به عنوان اصلیترین نشانه این اختلال – نمره دهند. نشانههایی از جمله، اشکال در متمرکز باقی ماندن، پیروی نکردن از دستورالعمل، اشکال در به یاد آوردن چیزهای مختلف، و مشکل در تنظیم هیجانها.
بنا بر گفته ایرن هاتسو دانشیار تغذیه انسانی در دانشگاه ایالتی اوهایو، نتیجهها نشان داد؛ کودکانِ با میزان مصرف بالاتر سبزیها و میوهها، علامتهای خفیفتری از کمبود توجه را نشان میدادند.
هاتسو میگوید: “داشتن رژیم غذایی سالم، شامل میوهها و سبزیها، ممکن است یکی از راههای کاهش علامتهای اختلال کمبود توجه و بیشفعالی باشد.”
اطلاعات این تحقیق از تحقیقی جامعتر به نام ریزمغذیهایی برای کمبود توجه و بیشفعالی در نوجوانان (MADDY Micronutrients for ADHD in Youth) به دست آمد. در تحقیق MADDY، اثربخشی 36 ویتامین و مواد مکمل معدنی بر درمان اختلال کمبود توجه و بیشفعالی و کنترل هیجانی ضعیف در 134 کودک بین 6 تا 12 سال بررسی شده بود.
مطالعهای که به منظور ارزیابی اثربخشی مکملهای غذایی انجام شد، نشان میدهد، بچههایی که ریزمغذیها را دریافت کرده بودند تا حدود تقریبا 3 برابر بهبود در نشانههای اختلال کمبود توجه و بیشفعالی و نشانههای عدم تنظیم هیجانی را نسبت به بچههایی که دارونما دریافت کرده بودند، نشان دادند.
در مطالعهای دیگر بر روی همان بچهها، که پیش از این همین امسال به چاپ رسیده بود، نشان داده شد، کودکانِ خانوادههایی با میزان بالایی از عدم امینت غذایی، احتمال بیشتری برای بروز و نشان دادن نشانههای حادتر عدم تنظیم هیجانی، مانند بیقراری مزمن، حالتهای پرخاشگری در خشم، داشتند.
